Update Maatregelen Coronavirus

Gisteren - 19:55


ATC Dronten is tot en met 28 april 2020 gesloten voor alle activiteiten

Het kabinet neemt vergaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. Alle activiteiten op het tennispark zijn daarom tot en met deze datum gesloten. Hieronder vallen ook trainingen en vrij tennissen/padellen. 

Tenniscompetitie

De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie wordt voorlopig uitgesteld naar begin mei. Senioren en junioren starten met de eerste speeldagen in het weekend van 9 en 10 mei. Speelronde 1 t/m 4 worden uitgesteld en worden gespeeld na ronde 5 t/m 7. 

Kia Tenniskids rood en oranje starten op 17 mei. Teams beginnen op deze datum, zoals gepland, aan de tweede periode met speelronde 1, 2, 3 en 4. Daarna spelen zij nog speelronde 2 en 3 van de eerste periode. De andere twee speeldagen komen te vervallen.     

Padelcompetitie

De Triple Double Padelcompetitie is afgelast.

De speeldata van de Voorjaarscompetitie Padel in mei en juni blijven voorlopig ongewijzigd. Het uitstellen van de tenniscompetitie betekent wel dat sommige speeldata mogelijk overlappen met de padelcompetitie. Spelers in de voorjaarscompetitie Padel krijgen de vrijheid om in onderling overleg met de tegenstander en de eigen vereniging een geschikt moment te vinden indien nodig. 

Uiterlijk 1 mei neemt de KNLTB het besluit of de nieuwe startdatum en planning haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. De KNLTB houdt zich hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Basis hygiëne maatregelen

Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Gebruik alleen je eigen bidon/waterfles

Indien er sprake is van een actieve besmetting op jouw vereniging, neem dan contact op met de landelijke infolijn corona, tel 0800-1351. 

De KNLTB houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.

Nieuwscategorieën